Tuesday, March 25, 2014

tı ıle sal modellerı

Merhabalar degerli site okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün tı ıle sal modellerı makalesini paylasmaya karar verdik.


Kış mevsiminde yapılacak en işe yarar şey nedir deseler. Herkes örgü örmek der sanırım. Ben de bu aralar örgüye merak sardım. Hem bir şeyler yapmak ve üretmek adına, hem de Allah boş duranı sevmez bunu bildiğim için tam da zamanıyken örgü örelim dedim. Örgü sanattır, el emeği göz nurudur. İnsan sevdiklerine kış mevsiminde ne hediye versem diye düşündüğünde ilk akla gelen örgü öreyim olur. İnsanar kışın ısınmak ister. 


Ben de en yeni örgü kazak modellerini sizlerle paylaşmak istedim. Resimlere bakarak örneğini alabilirsiniz. Bu modelleri her yerde bulamazsınız. Ben bir çok site gezdim, hep aynı tarzda örgüler vardı. Eğer farklı örgü modelleri arıyorsanız buyurun bir göz atın derim :)











ti ile sal modelleri 1

Bu desen çok şık ve sade bir desen. Sadelik ve şıklığı bir arada sevenler için :)











ti ile sal modelleri 2

Bu örnek te farklı tarzlar arayanlar için ideal.











ti ile sal modelleri 3

Bunun da hem deseni güzel hem de değişik bir model. Tesettürlüler için de değişik bir model olabilir.











ti ile sal modelleri 4

Hehehe bu da şekermiş. Örnek ağır bir örnek. Modası geçmeyen bir örnek.
















ti ile sal modelleri 5

Buna diyecek söz bulamıyorum. Örgüden anlarım diyorsanız ve farklı tarzlardan hoşlanıyorsanız deneyin bence. 














ti ile sal modelleri 6

Bu da süveter tarzı.












ti ile sal modelleri 7

Bu desen de ağır bir desen. Anneye ablaya felan hediye olabilir.












ti ile sal modelleri 8

Ama bu paylaştıklarımın hepsi birbirinden güzel zaten :)












ti ile sal modelleri 9

Bu klasik tarzda giyinmeniz gereken yerlerde tercih edebileceğiniz bir desen.














ti ile sal modelleri 10

Bu da beyaz başlıklı kız :)











ti ile sal modelleri 11

Bu örnekten itibaren sizleri çok daha değişik desenlerle baş başa bırakıyorum :)


ti ile sal modelleri 12



ti ile sal modelleri 13












ti ile sal modelleri 14

Ama bu çok güzell. Yakınlaştırıp örnek alınabilir. Zaten örgüden anlayanlar örneği çıkarabilirler.


ti ile sal modelleri 15



ti ile sal modelleri 16



ti ile sal modelleri 17



ti ile sal modelleri 18



ti ile sal modelleri 19



ti ile sal modelleri 20



ti ile sal modelleri 21



ti ile sal modelleri 22



ti ile sal modelleri 23



ti ile sal modelleri 24



ti ile sal modelleri 25












ti ile sal modelleri 26

Rengarenk giyinmeyi sevenlere :)












ti ile sal modelleri 27

Bu çok tatlı.

Daha önce hiç bir yerde bulamayacağınız desenleri size örnek olarak göstermeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir. Bence siz de kendinize ve sevdiklerinize bu kış bir şeyler örmelisiniz. Örgü örneklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim inşallah.

EN YENİ ÖRGÜ KAZAK MODELLERİ YAZIM İÇİN TIKLAYIN.

ÖRGÜYLE EVİNİZİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN TIKLAYIN

FACEBOOK HESABIM İÇİN TIKLAYIN

TWİTTER HESABIM İÇİN TIKLAYIN

İNSTAGRAM HESABIM İÇİN TIKLAYIN




Ziyaret etmenizi onerdigimiz enterasan siteler : sal ti isi

Monday, March 24, 2014

Uykusuzluğun uygunsuzluğu


Ne zamandır yazmadım ama eminim bu hiç kimsenin umrunda olmadı. Fakat insanın "yazı" sı gelince duramıyor, yine de yazıyor!

Malumatınız yoktu fakat hafta sonu Trabzon'daydım. internetten uzak olduğum o günler ah ne kadar da güzeldi. Büyükbabamı kaybettiğimi önceki yazılarımda söylemiştim zaten. Trabzon'un tadı da tuzu da oymuş aslında. Yani büyükbabam. Evin içinde durmadan dolaştım. Halam tüm içtenliğine "boşuna arama, babam öldü" dedi. Ne aradığımı bilmeden büyükbabamı aramıştım tüm gün.

Trabzon Havaalanına geldiğimde, beni yolculamaya gelen kuzenlerim, halalarım ve amcama "Ben buraya bir daha gelmeyeceğim" dedim tüm keskin ifademle. Zira Trabzon benim değilmiş gibiydi artık. Yani eskiden öyle olmazdım hiç. Trabzon alınmış olacak ki, sis yüzünden tüm uçuşları iptal etti. 1 gün daha kalmak zorunda kaldım. Zaten x kişisini özlemişim. Neyse canım, bunların hiç bi'tanesi sizi ilgilendirmez aslında değil mi? Çünkü iyi de banane dediğinizi duyar gibiyim.

Saturday, March 22, 2014

DANA YÜREK SOTE



dana yurek sote 1


Herkese merhabalar,yine ailece sevdiğimiz besinlerden  sakatatlar grubundan "Dana Yürek"reçetesi ile karşınızdayım :)Sakatatlar,günümüzde önemli derecede tartışılıyor.Bazı uzmanlar kandaki kolesterol değerini olumsuz etkilediğini söylüyor,karşıt görüştekiler ise  bol bol yeyin hiç bir zararı yok diyor.Bizler arada şaşkın vaziyetteyiz :)tenis topu gibi bir oraya bakıyoruz bir buraya:)Eskiden böylemiydi arkadaş ,kimse karışmazdı  yediğimize içtiğimize:))öyle değil mi?ama :))mutfağımızda ne  hazırlamayı düşünsek o, zararlı:) İnanın,sakatat konusunda kulaklarımı tıkayıp eski usul beslenmeye devam ediyorum:)Ayda 1-2 kez sakatat yemek nasıl bir sakınca  oluşturur ki?Elbette tercihim her zaman "dana veya kuzu ciğerden" yana.Özellikle çocuklarımı büyütürken buna çok dikkat ettim zira yedikleri karaciğer, vücutlarında demir depolanmasına katkı sağladı.Konunun özü arkadaşlar, Sakatat tüketimini abartmadan,ayda 1-2 defa bilemedin 3:)hiç bir sakıncası olmaz.Daha önce "Dana Ciğer Tava"ve "Arnavut Ciğeri" tariflerime de bakabilirsiniz.Görüşmek üzere,yüreğinizden sevgi eksilmesin...


 


Malzemeler:


 


500-600 gr dana yürek


2-3 yemek kaşığı  zeytinyağ


1 orta boy kuru soğan


1 tane kapya biber


1 tane çarliston biber


1 tatlı kaşığı domates salçası


1-2 su bardağı içme suyu


tuz,pul biber,karabiber


 


Hazırlanması:


Dana yüreğin, fazla yağlarını kesip atın.Kuşbaşı doğrayın,su dolu bir tasın


içine alın.1-2 defa suyunu değiştirin.Süzgeçte süzülmeye bırakın beklesin.Diğer tarafta siz soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında ısı alıncaya kadar kavurun.Üzerine biberleri ilave edin.2-3dakika sonra süzgeçte bekleyen yürekleri ilave edin.Ara sıra karıştırmak  üzere


orta ateşte pişmeye bırakın.yürek suyunu salıp rengi  değişince,salçasını ilave edin (isterseniz,küp doğranmış iki adet domates de ekleyebilirsiniz) yemeğin suyunu kontrol edin,dana yürek yeterince su bırakıyor.Yemeğe,önce bir su bardağı su verin ,gerekiyorsa ,daima sıcak su dökün, kontrollü olsun.Tuzunu ayarlayın,soğanlar piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.


Afiyet Olsun...


NOT:


Dana yürek yemeğine isterseniz patates de ilave edebilirsinizYemeğin suyunu


verme aşamasında küp doğradığınız patatesleri ilave edin.


dana yurek sote 2



Wednesday, March 19, 2014

anlatimli convers bebek patigi yapımı şişle

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün anlatimli convers bebek patigi yapımı şişle yazisini yayinlamaya karar verdik.

Ziyaret etmenizi onerdigimiz enterasan bir yazi : tig ile bebek patigi yapilisi anlatimli

Monday, March 17, 2014

aplike seccade modelleri

Selam degerli site takipçilerimiz. Simdiki makalemiz aplike seccade modelleri.


Bu bebek pikesi keyif alarak yaptığım işlerimden biridir, zaten böyle cicili bicili şeyleri oldum olası severim. Elimdeki mor renkli poplin kumaşı pikenin kenarlarına geçirdim, üst kapağı alışılandan farklı olarak arkasından çevirerek değil üzerine kapatarak çalıştım kenarlarına da rengine uygun biye geçirdim.

Elimde zeminde kullandığım kumaşın cinsinden, eski dikişlerimden artmış renkli poplin kumaş parçaları vardı onları da üzerine çiçek yaparak değerlendirmiş oldum.



aplike seccade modelleri 1


Çiçekleri önce iki kat yaprak oluşturacak şekilde kestim ters yüzlerini üst üste kapatıp yine elimdeki kapitone parçalarından aynı boyda kesip altına yerleştirdim ve dikip çevirdim, bu şekilde yapraklar tamamlanınca birbirine sabitleyip aynı şekilde orta kısımlarını hazırladım.


Bu çiçekleri pikeye direkt olarak dikmedim cırt cırtla üstüne monte ettim ki yıkanıp ütülenirken deforme olmasın.


aplike seccade modelleri 2


Çiçeklerde dikkat edilecek konu, yaprakları birleştirmeden önce buharsız ütüyle ütülenmeli, kapitonenin ters yüzündeki bölüm sıcaklıkla kumaşa yapışıyor ve şekil bozuk oluyor..bu yüzden ütüden sonra yapışan kısım ayrılmalı ondan sonra yapraklar birleştirilmeli.

Bu çiçekleri mümkün olduğunca elde yıkamalı daha uzun ömürlü olması açısından, aslında makineye de atsanız olur fakat tekrar eski formuna getirmek zor olabilir, çok sıcak ütü kullanmamak gereklidir.




Onerimiz enterasan bir yazi : aplikeli desenler

Thursday, March 13, 2014

oktay usta findikzade tatlisi

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Simdiki yazimiz oktay usta findikzade tatlisi.

oktay usta findikzade tatlisi 1 Lezzet Dergisi'nin tatlılar ekinden denediğim bir tarif. "Olur mu, olmaz mı?" derken bir anda yapmaya karar verdim ve misafirlerim tarafından çok beğenildi. Evde galeta unu az kaldığı için ben biraz normal un ekledim ve yine evde 3 yumurta kaldığı için 4 yerine 3 yumurta kullandım; sonuç harikaydı.

Malzemeler :

4 adet yumurta

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı toz fındık

1 su bardağı galeta unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti;

1,5 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

birkaç damla limon suyu

Üzerine;

1 paket toz kremşanti

1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

iri çekilmiş fındık, nane yaprağı

Yapılışı :

Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba kırılarak mikser yardımıyla çırpılır; sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra hindistancevizi, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Şerbetini çeken tatlının üzeri kremşanti ile kaplanır. Dilimlenen tatlı; fındık ve nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Onerdigimiz ilginc makale : fındıkzade tatlısı izle youtube

iğne oyası ve tiğ modelleri nasıl yapılır

Merhaba sevgili site takipçilerimiz. Simdiki yayinimiz iğne oyası ve tiğ modelleri nasıl yapılır.


iğne oyası modelleri,iğne oyası havlu kenarları nasıl yapılır,iğne oyası teknikleri,iğne oyası nasıl yapılır,iğne oyası havlu kenarları facebook,iğne oyası havlu kenarları fiyatları,güzel iğne oyası havlu kenarları modelleri,iğne oyası havlu kenarları 1




Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş



Bu yazi hakkinda daha detayli bilgi inceleyebileceginiz guzel bir kaynak : yeni tig oyasi

Monday, March 10, 2014

tığ işi kanepe örtüsü

Merhabalar degerli site takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün tığ işi kanepe örtüsü yazisini yayinlamaya karar verdik.

Hosunuza gidebilecek diger konular ve siteler : 2000 lif ornekleri

Sunday, March 9, 2014

mahlepli kek

Merhabalar sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Simdiki yazimiz mahlepli kek.


mahlepli kek 1


Zerre uykum yok halbuki şu cumartesi gününe girdiğimiz ilk saatlerdeyken 6-7 saat sonra kartepeye yol alacağımı bildiğim halde gidip uyumuyorum.Bari giderayak bir tarif verip sabaha gezmeye çıkayım dedim.Daha kalkıp götüreceğim kurabiyeleride yapmam lazım.Ne kadar çok lazım var hayatımızda değil mi?

Her biri kendi içinde fazlasıyla anlamlı olduğunu hissediyordur bu "lazım haller zinciri"ama bazen o lazım olan haller fazlasıyla yükte olabiliyor..Neyse bu uyku haliyle zorlamayalım bünyeyi geçen babaannem bizdeyken pastanın kekinin karıştırması bittiği gibi bir başka karıştırma operasyonuyla olan bu güzelim kekin tarifine yol vereyim.



Malzemeler:




3 yumurta


1,5 su bardağı şeker


1 su bardağı süt


1 su bardağı yağ-yarısı eritilmiş tereyağ veya margarin(ben tereyağ kullandım)yarısını da sıvıyağ ile tamamlayın


3 su bardağı un


1 tatlı kaşığı mahlep


1 kabartma tozu


Kakao


Vanilya(sanki var diye hatırlıyorum ama mahlebin kokusunu bastırmasın diye ben ekledim)







Hazırlanışı:






1)Yumurta ile şekeri köpük olana dek çırpın.


2)Eritilmiş yağınızı ılıtın ardından sıvıyağ ile 1 bardağa tamamlayın ve yumurtalı karışıma ekleyin.Sütü de ekleyip az çırpın.Sonra azar azar elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.


5)Mahlebi de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıbınıza harcınızdan biraz ayıracak şekilde dökün


kalıba.


6)Ayırdığınız harcada kakao ekleyin ve iyice yedirin.Kakaounuz pütürlü ise muhakkak eleyerek ekleyin,benim öyle bir sorunum oldu.


7)Kakaolu harcıda kekinizin üzerine gezdirin çatal yardımı biraz karıştırın birbirine.Ardından ılık fırına orta ısıda pişirmeye verin.


mahlepli kek 2


Not:Bu keki ben çok çok sevmiştim.Gerçekten hoş bir yumuşaklığı ve mahleb sayesinde hem lezzeti hem de kokusu oluyor.Biliyorum klasik kek tarifi gibi geliyor ama bende böyle düşündükten sonra fazlasıyla beğenmiştim bundan sebep" 0" önyargı artık:)



Bu konu hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz tavsiye ettigimiz bir web sayfasi : yoğurtlu kek

KARNIBAHAR KÖFTESİ



karnibahar koftesi 1


Mevsimi geçmeden hemde karnıbahar sevmeyen çocuklara yapılacak en güzel köfte.

MALZEMELER:

Bir karnabaharın yarısı

1 adet kırmızı kapya biber

4-5 dal taze soğan

yarım demet dereotu

yarım demet maydanoz

2 adet yumurta

1 su bardağı un

yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için yeteri kadar yağ.

YAPILIŞI:

1) Karnıbaharı haşlayın ezin. tüm malzemeleri doğrayın. Yumurta un ve baharatları ilave edin. Kaşıkla karıştırın.

2) Yapışmaz tavayı kızdırın. çok az ilave edin. kaşıkla yeteri kadar tavaya malzeme koyun. önlü arkalı kızartın.

3) yanında sarmısaklı yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN


Tuesday, March 4, 2014